Australië: vaccinaties die verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Australië alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Australië binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest. Het advies geldt niet als je uit Tobago of de Galapagos Eilanden komt of als je in de Misiones provincie van Argentinië bent geweest.

Australië: inentingen die worden aanbevolen

Voor Australië worden geen vaccinaties aanbevolen. Voor Australië wordt vaccinatie tegen Japanse encefalitis alleen in bepaalde (zeldzame) gevallen aangeraden.

Australië: inentingen bij langer verblijf

Ook bij langer verblijf worden voor Australië geen inentingen aanbevolen.

Australië: malaria preventie

Er komt in Australië geen malaria voor.

Praktische informatie over inentingen voor Australië

Inenting tegen gele koorts
De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.
Meer over gele koorts

Vaccinaties tegen Japanse encefalitis
Vaccinatie tegen Japanse encefalitis bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van vier weken. De beschermingsduur van de inenting is nog niet bekend.
Meer over Japanse encefalitis

Andere gezondheidsrisico's voor Australië

In Australië komt dengue voor, alleen in het noorden. Andere relevante onderwerpen voor Australië: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van Australië