Denemarken: vaccinaties die verplicht zijn

In Denemarken zijn geen vaccinaties verplicht gesteld.

Denemarken: inentingen die worden aanbevolen

Alleen op het eiland Bornholm en in het noorden van Seeland: vaccinatie tegen teken encefalitis als je langer dan vier weken in de natuur gaat wandelen of kamperen van maart tot en met november of op andere wijze meer risico loopt, overleg hierover met ons.

Denemarken: inentingen bij langer verblijf

Alleen op Groenland bij een verblijf van langer dan drie maanden: In sommige gevallen advies tegen tuberculose.

Denemarken: malaria preventie

Er komt in Denemarken geen malaria voor.

Praktische informatie over inentingen voor Denemarken

Inentingen tegen teken-encefalitis
Vaccinatie tegen teken encefalitis bestaat uit drie vaccinaties met tussenpozen van één en zes tot dertien maanden. Een versneld schema bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van twee weken. Na deze twee inentingen ben je gedeeltelijk beschermd. Na je reis kun je dan eventueel je laatste vaccinatie halen, zes tot dertien maanden na de tweede vaccinatie. Het beste is om een minimaal een half jaar voor vertrek met de inentingen te beginnen.
Meer over teken-encefalitis

Vaccinatie tegen tuberculose
Inentingen tegen tuberculose geven een levenslange bescherming, maar niet voor alle soorten tuberculose. De inenting kun je het beste minimaal zes weken voor vertrek halen.
Meer over tuberculose

Inentingen tegen hondsdolheid of rabiës
Vaccinatie tegen hondsdolheid bestaat uit drie inentingen met een tussenpoos van één en drie tot vier weken. Na drie inentingen ben je twee jaar beschermd. Het beste is om acht weken voor vertrek met de vaccinaties te beginnen.
Meer over hondsdolheid

Andere gezondheidsrisico's voor Denemarken

Geen.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van Denemarken