Singapore: vaccinaties die verplicht zijn

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Singapore alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Singapore binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.

Singapore: inentingen die worden aanbevolen

Er worden voor Singapore geen inentingen aanbevolen bij een kort verblijf.

Singapore: inentingen bij langer verblijf

Bij een verblijf van langer dan drie maanden wordt voor Singapore inenting aangeraden tegen hepatitis B. Soms worden voor Singapore vaccinatie tegen deze ziekte aangeraden bij een korter verblijf. Overleg hierover met ons.

Voor Singapore wordt vaccinatie tegen Japanse encefalitis alleen in bepaalde (zeldzame) gevallen aangeraden.

Singapore: malaria preventie

Er komt in Singapore geen malaria voor.

Praktische informatie over inentingen voor Singapore

Inenting tegen gele koorts
De inenting tegen gele koorts geeft in de meeste gevallen een levenslange bescherming. Deze vaccinatie kun je het beste minimaal tien dagen voor vertrek halen.
Meer over gele koorts

Hepatitis B inentingen
Voor bescherming tegen hepatitis B heb je drie vaccinaties nodig. De bescherming is levenslang. Je kunt het beste minimaal zeven maanden voor vertrek beginnen met de vaccinaties. Als je minimaal één maand van te voren komt, kun je nog twee vaccinaties krijgen die dan wel een minder goede bescherming bieden dan wanneer je alle drie de inentingen krijgt.
Meer over hepatitis B

Vaccinaties tegen Japanse encefalitis
Vaccinatie tegen Japanse encefalitis bestaat uit twee inentingen met een tussenpoos van vier weken. De beschermingsduur van de inenting is nog niet bekend.
Meer over Japanse encefalitis

Andere gezondheidsrisico's voor Singapore

In Singapore kun je reizigersdiarree krijgen. Ook dengue komt voor. Andere relevante onderwerpen voor Singapore: ongevallen en reizen met het vliegtuig.

Inentingen en vaccinaties voor buurlanden van Singapore